ProfilGate®

Tiszta sor: ezért hasznos a ProfilGate® lábtörlő

Tiszta sor: ezért hasznos a ProfilGate® lábtörlő

| ProfilGate®

Megszokott látvány, hogy egy üzem dolgozói védőruhát öltenek: egyrészt saját magukat, másrészt gyáruk tisztaságát védik. Sokan nem is gondolnák, de a személybejáratokba történő belépések a szennyeződések behurcolásának nagyfokú kockázatát hordozzák magukban.

Ilyenkor a munkatársak a gyár területén kívülről érkeznek, de előfordulhat olyan forgatókönyv is, hogy az öltözők felől érkeznek szennyezett talppal, illetve két műszak között az udvarból térnek vissza a munkájukhoz. Akárhogyan is történik, egy szőnyeg a bejáratnál nem elég, szükség van a cipőtalpak tisztítására, és pontosan ebben segít a ProfilGate® go lábtörlő.

Talán feltehető a kérdés: tényleg, miért nem alkalmas tisztítási célokra egy szőnyeg? A válasz a gyárak belső logikájában keresendő. Az ipari területek ugyanis teljesen más szennyeződési profillal és megterheltséggel rendelkeznek, mint a „normál”, például irodai munkahelyek. A folyamatos közlekedés – melyben nemcsak az ott dolgozó emberek, hanem a különböző célokra használt járművek és szállítóeszközök is résztvesznek – nem hétköznapi szennyeződéseket produkálnak egy akár három műszakban is dolgozó ipari létesítmény esetében. Ezért van szükség ipari minőségű megoldásra, amelyhez mindenképp strapabíró eszközt kell választani. Így meg is érkeztünk bejegyzésünk témájához.

Hogyan működik a ProfilGate® go lábtörlő?

A ProfilGate ® go tulajdonképpen egy talajszintre, vagy az ipari padlóba telepített járda- vagy sétálóövezet. A tisztítórendszer rozsdamentes acélból készült tálcából áll, amelyben rácsok, bennük pedig előfeszített kefetestek találhatók. Amikor a gyalogosok áthaladnak a tisztítóhelyen, az előfeszített kefetestek lesüllyednek, egyidejűleg jobbra és balra mozogni kezdenek. A sörték mélyen bejutnak a cipőprofilokba, majd aktívan eltávolítják a port és más szennyeződésrészecskéket a cipőtalpakról. A teljes folyamat tisztán mechanikus és végig automatikus, külső betáplálásra nincs szükség a működtetéséhez (így költséghatékony marad és semmi nem romolhat el rajta). A szennyeződések a kefetestek mellett, a rácsokon át az alatta lévő tálcákba esnek, és ott összegyűlnek. A szennyeződéseket egy későbbi időpontban könnyen ki lehet porszívózni vagy ki lehet söpörni.

Ez a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amikor a szennyeződött cipővel érkező dolgozó megteszi az első lépéseket a kefés területén, a szennyeződés a bejáratnál marad. Olyan, mintha direkt erre a célra létrehozott szőnyeg várná, egy professzionális szennyfogó képében.

A rendszer könnyen és gyorsan integrálható a már meglévő üzemi folyamatokba, és mellette nincs szükség egyéb, cipőtisztítással kapcsolatos eljárásra sem.

A ProfilGate® go a mélyebb profilú cipőket is képes megtisztítani, valamint a termék további előnye, hogy a tiszta üzemcsarnokok kialakításához a tisztítópanel az üzem területén belül is elhelyezhető, amely akár járművek kerekeinek megtisztítására is alkalmas.

Jelenleg kétféle választék áll rendelkezésre mindazoknak, akik üzemeikben a lábtörlést szeretnék a ProfilGate® segítségével kivitelezni:

  • a b55 go modell alkalmazási területeinél a kevésbé frekventált bejárati zónák jöhetnek számításba. Munkavédelmi, vagy kifejezetten lapos sarkú cipőkhöz ajánljuk ezt a szennyfogót, a föld feletti beépítés rámpák használatával megoldható. 10 milliméteres szennyeződésgyűjtő tálcával szállítjuk. A gyűjtőfelület mélysége 55 milliméter.
  • a b65 go szennyfogó a sokkal forgalmasabb bejárati részeknél segít a helyzeten. Míg – hasonlóan az előző, b55 go-hoz – itt is munkavédelmi, vagy kizárólag lapos sarkú cipőkhöz alkalmas a tisztítómező, ennél a modellnél azonban a szennyeződést gyűjtő tartály már 20 milliméter mély.

A ProfilGate® go jól megkonstruált szerkezete megakadályozza, hogy az elkerülhetetlen jövés-menésben a bejáratnál maradhasson az óhatatlanul a cipőkre tapadó por és kosz.

A lábtörlő költséghatékonysága már hamar, a használata megkezdése utáni időszakban gyorsan megtapasztalható.

© NYÁRAI ÉS TÁRSA KFT. © 2020
nyári és társa

Kérdése van?




Ezúton hozzájárulok a kérelemben megadott adatok feldolgozásához. Az űrlap benyújtásával elfogadom az adatvédelmi irányelvet is, amelyet elolvastam.