Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 216

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 219
Amikor az innováció innovációval találkozik - Profilgate, megoldás a tisztaságra

ProfilGate®

Amikor az innováció innovációval találkozik

Amikor az innováció innovációval találkozik

| ProfilGate®

A ProfilGate® keréktisztító-rendszer és a BECOSAN® betonpadló felületkezelő-rendszer optimálisan kiegészítik egymást, és az ipari tisztaság legmagasabb követelményeit is teljesítik.

A probléma

Az ipari csarnokok padlói folyamatosan magas igénybevételnek vannak kitéve. A logisztikai területen, például a raktárakban állandó munka zajlik. Áruk érkeznek, a raktáron belül a tárolási helyre fuvarozzák, majd a raktározás után ismét kifuvarozzák azokat. Mindehhez a termékektől és a raktárak méretétől függően különböző árumozgató eszközöket használnak. A targoncák általában egy tonna feletti tömegű palettákat mozgatnak. A kisebb rakományokat kézi emelőkocsival vagy AGV-kkel mozgatják.

A termelési helyszínek is erőteljes igénybevételnek vannak kitéve, mind a dolgozók, mind az árumozgató eszközök által, minden egyes napon. Ennek következtében a felületek elkopnak és bepiszkolódnak. A targonca, az AGV minden egyes kereke és görgője, a dolgozók cipőtalpai port, nedvességet és egyéb piszkot visznek be a csarnokba és hordják azt azon belül mindenhova. Ez árt a padozatnak, amelyet folyamatos takarítással kell megfelelő állapotban tartani.

Néhány iparágban a tisztaság különösen fontos szempont. Az autógyártásban és az autóipari beszállítóknál például nagy hangsúlyt fektetnek a műszaki tisztaságra, ezzel is védve az alkatrészeket és a termékeket. A csomagoló-, kozmetikai és élelmiszeriparban különböző tanúsítványok léteznek a BRC-től az IFS-ig, amelyek előírják, hogy az üzemen belüli tisztaságnak és higiéniának milyen szabványoknak kell megfelelnie. Ez biztosítja a termék minőségét, amellyel a felhasználót védik.

A padozatok állapota és tisztasága ezzel összefüggésben fontos szerepet játszik. Egy sérült padlón nagyobb a munkahelyi baleset veszélye. Ezen túlmenően termékmaradványok, kemikáliák és egyéb szennyeződések tapadhatnak bele a betonba és károsíthatják azt. A sérült ipari padló további ásványi anyagok kopását okozzák, ezáltal több por keletkezik a csarnokban.

Két rendszer egy csillogó megoldáshoz

Ipari padlóját ellenállóvá teszi a BECOSAN®. Ez egy komplett rendszer a betonpadlók felszíneinek megmunkálására. Alkalmazható új és régi betonfelületekre egyaránt. A padlót a szabadalmazott BECOSAN® polírozórendszernek megfelelően felcsiszolják és polírozzák. Ezt követően a padlót BECOSAN® Densifier betonerősítővel kezelik. Ez mélyen behatol a betonba és szabad mészszemcséket képez,ezáltal a felszín egységesebb és tömörebb lesz, amely véd a karcolásoktól és a szennyeződéstől. Végül az adott munkafelület egy védő lezárást kap a BECOSAN® Protective Sealer-rel. Ez nanotechnológián alapul, a termék mélyen behatol a betonba annak pórusain keresztül és megvédi a padozatot az olajtól, zsíroktól és vegyianyagoktól.

innovacio-profilgate-blog
innovacio-profilgate-blog-2
innovacio-profilgate-blog-3
 ProfilGate® tisztítómező ipari csarnok bejáratánál, melynek padozatát BECOSAN®-nal felületkezelték.

Ezen kezelés után ipari padlója egy kemény, pormentes és kiváló felülettel lesz ellátva. Annak érdekében, hogy ezt a felületet ne szennyezék be, ajánlott a ProfilGate® telepítése, mint a tökéletes ipari tisztaság második pillére. Hiszen mindegy, hogy kopásálló, vagy polírozott, minden padlófelület csak addig szép sima, ameddig tiszta. A kerekek, görgők által behordott részecskék és kövek elkerülhetetlenül megkarcolják a felületet, amely ettől károsodik. Következtetés: kívülről, vagy más belső terekből nem szabad beengedni a szennyeződést!

A ProfilGate® egy tisztítórendszer, amelyet optimális esetben a bejáratokhoz és az átjárókhoz telepítenek, ésegy szennyfogó tálcából áll, amelyet besüllyesztenek a padozatba. A tálcákban rostélyok, azokban kefetestek helyezkednek el.  A szabadalmazott kefetestek gondoskodnak az innovatív hatékonyságról. Előfeszítettek és a sörték ferdén helyezkednek el rajta. Amint egy árumozgató eszköz vagy egy dolgozó áthalad a mezőn, az előfeszített kefetest, rajta a ferdén elhelyezett sörtékkel aktívan lekeféli a kerekek, görgők futófelületét és a cipőtalpakat. A szennyeződés a rostélyokon keresztül leesik a tálcákba és ott gyűlik.

Innovacio Profilgate Blog 4

A ProfilGate® egy tisztítórendszer, amelyet optimális esetben a bejáratokhoz és az átjárókhoz telepítenek, ésegy szennyfogó tálcából áll, amelyet besüllyesztenek a padozatba. A tálcákban rostélyok, azokban kefetestek helyezkednek el.  A szabadalmazott kefetestek gondoskodnak az innovatív hatékonyságról. Előfeszítettek és a sörték ferdén helyezkednek el rajta. Amint egy árumozgató eszköz vagy egy dolgozó áthalad a mezőn, az előfeszített kefetest, rajta a ferdén elhelyezett sörtékkel aktívan lekeféli a kerekek, görgők futófelületét és a cipőtalpakat. A szennyeződés a rostélyokon keresztül leesik a tálcákba és ott gyűlik.

Így győzi le két oldalról az ipari létesítmények szennyeződésének problémáját a BECOSAN® és a ProfilGate®. A ProfilGate® mező miatt kevesebb por és szennyeződés jut be az ipari csarnokokba, és a BECOSAN® kezelés miatt maga a padló kevesebb port bocsát ki és az ott lévő nem tapad a padlóra. Ezen túlmenően a ProfilGate® biztosítja, hogy nedvesség se kerüljön be a raktárba vagy a termelésbe. Ha mégis nedvesség jutna a termelésbe, a BECOSAN® kezelés miatt csak csekély mennyiség jut be a padlóba és így például a kemikáliák sem találnak támadható felületet. A két rendszer együttesen drasztikusan csökkenti a karbantartási és takarítási ráfordításokat és hosszútávon hozzájárul az üzemi költségek csökkentéséhez.

 

© NYÁRAI ÉS TÁRSA KFT. © 2020
nyári és társa

Kérdése van?




Ezúton hozzájárulok a kérelemben megadott adatok feldolgozásához. Az űrlap benyújtásával elfogadom az adatvédelmi irányelvet is, amelyet elolvastam.