Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 216

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 219
Különleges megoldások a tisztatéri cipőkhöz - Profilgate, megoldás a tisztaságra

ProfilGate®

Különleges megoldások a tisztatéri cipőkhöz

Különleges megoldások a tisztatéri cipőkhöz

| ProfilGate®

A speciális elvárásokhoz a Heute Maschinenfabrik egyéni megoldásokat kínál. Bemutatjuk milyen egyedi megoldást kínáltunk az osztrák Infinion Technologies Austria AG-nél a tisztatérben használt cipők tisztításához.

A kiinduló helyzet

Az Infinion Technologies Austria AG Villachban elektronikai terméket, chipeket gyárt, például az ipar, az autóipar és különféle fogyasztási cikkek részére, ennek megfelelően a gyártás nagyon magas követelményeket támaszt a higiénia és tisztaság terén. Hiszen már a legkisebb szennyező részecske is használhatatlanná tehet egy chipet.

Ezeket a termékeket tisztaterekben gyártják. Fontos, hogy lehetőleg semmilyen szennyeződés ne kerüljön be a gyártótérbe. Ezért az Infenion cég dolgozói cipőiket a tisztaságra nagyon érzékeny területre történő belépés előtt lecserélik. A speciális öltözőkben leveszik „normál” munkavédelmi cipőiket és tisztatéri cipőkre cserélik azokat.

A tisztatéri cipők sajátossága a nagyon alacsony elektrosztatikus feltöltődés és a magas csúszásgátlás. Ezen kívül könnyebb ezeket a cipőket tisztítani és fertőtleníteni. Az Infenion 3 műszakban dolgozik, ezért folyamatosan sok használt tisztatéri cipőt kell alaposan megtisztítani, hogy a következő munkanapra is rendelkezésre álljanak a tiszta cipők. Ezt a tisztítást egy dolgozó végzi, aki a cipőket egyesével takarítja meg, és ismételt használatra rendelkezésre bocsátja azokat.

A kihívás

Ajánlatkéréssel fordultak a Heute Maschinenfabrikhoz. Az elvárás egy olyan tisztítógép volt, amely a tisztatéri cipőket tisztítja. A gépnek mobilnak kellett lennie, mivel a tisztaterekbe 3 bejárat van a cégnél. Ezen túl fontos volt, hogy lehetőleg önellátó legyen, mivel az öltözőkben nem állnak rendelkezésre csatlakozások (víz, levegő). Természetesen a tisztító funkciónak kiválónak kellett lennie, hogy a tisztítás során a legkisebb szennyrészeskét, letapadásokat is eltávolítsa, biztosítva ezzel az előállított chipek biztonságos működését. Elvárás volt, hogy a gép kitisztítsa és megkösse a cipőtalpak profiljaiból és a cipősarkak körül is a port, valamint azokat a rátapadásokat, amelyeket a ragacsos tisztítószőnyegek nem távolítanak el.

A megoldásprofilgate-washer-blog

A Heute Maschinenfabrik készített egy egyedi gyártmányt, egy mobil cipőmosót, beépített szárítóval. A gép a több funkció ellenére kompakt és görgőkön mozgatható. A dolgozók könnyen mozgathatják és áthelyezhetik az egyik öltözőtől a másokhoz.

Csak egy elektromos csatlakozásra van szükség, mivel egy víztartály be van építve, a vízben szennyoldó van. Ezt a tartályt a műszak megkezdése előtt feltöltik, így nincs szükség vízcsatlakozásra ott, ahol dolgozni fog a gép. A működés elve pont olyan, minta madáritatóé. Az egyik tálcában gyűlik a tisztító folyadék. A víztartály mérete pont akkora, hogy annyi vízpótlás folyjon a tálcába, amennyi elfogyott belőle. A tartályban van egy kefe, amelyet lábpedállal lehet mozgatni. Így a dolgozónak mindkét keze szabad, a tisztatéri cipők talpát rá tudja nyomja a forgó kefére.

tisztateri-cipo-1
tisztateri-cipo-2
tisztateri-cipo-3
A Heute Maschinenfabrik egyedi gyártású berendezése tisztatéri cipők tisztításához 

tisztateri-cipo-4Egy másik pedállal indítható a szárító. Ezt egy, a gép belsejében lévő motor hajtja. A gép elején lévő keskeny nyíláshoz egy csövön keresztül nagynyomású levegő megy. A dolgozó a megtisztított cipőtalpat ezen a nyíláson keresztül húzza és a nagynyomású levegő gyorsan és hatékonyan megszárítja azt. A lefújt víz a burkolaton keresztül visszafolyik a víztartályba. A cipőket csak száraz állapotban tehetik fel a polcokra.

2018. nyarán állították üzembe a gépet és azóta több ezer cipőt tisztított és szárított már meg.

profilgate-yt

Hasonló kihívások?

Amennyiben hasonlóan magas higiéniai, vagy tisztasági követelményeknek kell megfelelnie, és arra megoldást keres, lépjen velünk kapcsolatba.

Szívesen támogatjuk Önt, nagy tapasztalattal rendelkezünk a tisztítási megoldások terén, közösen megoldjuk egyéni igényét.

© NYÁRAI ÉS TÁRSA KFT. © 2020
nyári és társa

Kérdése van?




Ezúton hozzájárulok a kérelemben megadott adatok feldolgozásához. Az űrlap benyújtásával elfogadom az adatvédelmi irányelvet is, amelyet elolvastam.