Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 216

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 219
Tiszta catering - Profilgate, megoldás a tisztaságra

ProfilGate®

Tiszta catering

Tiszta catering

| ProfilGate®

 

A Kinder-Cater GmbH-nál naponta 4.000 adag étel készítenek. A cég a házon kívüli gyerek- és ifjúsági ellátásra specializálódott. 2016-ban új üzemet építettek és megoldást kerestek a higiénés körülmények javítására. A cég tulajdonosa és ügyvezetője, Petra Gobelius ProfilGate® aqua tisztítómező beépítése mellett döntött, amelyet a 2017. januárjában történt beköltözés után üzemeltek be.

Az eredmények: a cipőtalpak és a kerekek alapos és hatékony tisztítása és fertőtlenítése, amelyek további ráfordítások nélkül történnek. A teljes mértékben mechanikus működés következtében minimális a működési zavarok előfordulása.

Kihívás/feladat:

  • a higiéniai feladatok megoldása nagyon ráfordításigényes
  • folyamatosan nőnek a higiéniai elvárások
  • a meglévő megoldásokban használt fertőtlenítőfolyadék miatti csúszásveszély

Megoldás

  • három ProfilGate® aqua tisztítómező eépítése

Eredmények

  • A cipőtalpak és a kézikocsik kerekeinek tisztítása és fertőtlenítése közvetlenül a bejáratnál
  • Az érvényes higiéniai előírások végrehajtása kevesebb ráfordítással és nagyobb biztonsággal

Tiszta Catering 1

2016-ban a Bergheim-Niederaußen-i Kinder-Cater GmbH új üzemépületet terezett. Mivel az üzemben friss élelmiszereket dolgoznak fel, elsődleges fontosságú volt a higiéniai intézkedések megbízható és egyszerű betartása. Továbbá készülni akartak a jövőre is, hiszen a higiéniai sztenderdek és a termékbiztonsági követelmények folyamatosan nőnek. További ok a belső- és külső ellenőrzésekre vonatkozó, egyre szigorodó törvények és szabályozások. De említhetjük a negatív hírek miatt a cég jó hírnevének elvesztése miatti félelmet is. Hiszen a hiányos higiéniáról, vagy az élelmiszerekben esetleg előforduló, az egészségre káros anyagokról szóló hírek különösen gyorsan terjednek közösségi médiában – akkor is, ha csak félig, vagy egyáltalán nem érintik az adott céget.

A higiéniát szolgáló műszaki berendezések és egyéb intézkedések gyakran megnehezítik a munkafolyamtokat. Például egy forgóvillás higiéniai zsilip a nagyobb méretű tárgyak és a kézikocsik áthaladását akadályozzák. A higiéniai előírások és ezek 100%-ig megbízható teljesítése gyakran további jelentős ráfordításokat követelnek a dolgozóktól. Ha például a fertőtlenítő kézmosó több méterre van a termelés tényleges bejáratától. Vagy, ha a cipőtisztítót minden dolgozónak egyesével kell használniuk. Időnként csúszásveszély is fennáll, mivel a tisztító- és fertőtlenítő folyadék kifolyhat a tálcákból, csapokból, tömlőkből, vagy a szőnyeg alól.

A Kinder-Cater GmbH részére a megoldást a ProfilGate®aqua cipőtalp- és keréktisztító mező jelentette. Ez olyaan tisztítómező, amely rozsdamentes tálcából és rostélyokból áll, ez utóbbiakban előfeszített kefetestek vannak. A tálcákba egyedi igények szerint tisztító- és fertőtlenítő folyadék tölthető. A rendszert a bejárathoz telepítik.

Tiszta Catering 2

Petra Gobelius, a cég tulajdonosa és ügyvezetője tudatosan döntött ezen változat mellett, mivel az alaposan és hatékonyan működik, megbízható higiéniát garantál a mindennapokban anélkül, hogy használata időigényes lenne. Szakmailag Petra Köllen asszony, a Rhein-Erft körzet főállatorvosa követte a rendszer kiválasztását és beüzemelését, aki egyébként is érdeklődő az innovatív technológiák iránt.

Ők ketten választották ki a telepítéshez a megfelelő területeket, két nagyobbat azokhoz a bejáratokhoz, ahol a bejövő áruk érkeznek és a göngyöleg megy vissza és egy kisebb mezőt a konyha személybejáratához. Az új épületbe történt 2017. januári beköltözés óta minden dolgozónak és az árumozgatáshoz használt kézikocsinak át kell haladniuk a tisztítómezőkön.

„Ez olyan, mint amikor az ember egy áruházban átmegy a lábtörlőn, vagy amikor egy kocsi áthalad azon.”
– Petra Gobelius, tulajdonos, ügyvezető

A dolgozók kiegészítően még kezet mosnak és fertőtlenítenek a mosdóknál. Korábban szokványos, kézi eszközökkel aktív cipőtalptisztítást és fertőtlenítést is kellett végezniük. A kézikocsikat egy külön mosóhelyiségben tisztítottuk.
Az új megoldás a ProfilGate® tisztítómezőkkel megbízhatóan gondoskodik a kifogástalan higiéniai körülményekről. Anélkül működnek a mezők, hogy a dolgozóknak egy zsilipen kellene keresztül menniük, vagy arra kellene gondolniuk, hogy a cipőtalpakat és a kocsik kerekeit tisztítani kell.

„A tisztítás és a fertőtlenítés gyakorlatilag mellékesen történik a háttérben anélkül, hogy a dolgozók és az áruk mozgását, vagy a munkafolyamatokat befolyásolnák”
– Petra Gobelius, tulajdonos, ügyvezető

További előny, hogy ez a megoldás elektromos berendezés és áram nélkül üzemel. Ez jelentősen csökkenti a zavarok miatti leállások esélyét. Ezt a tényt és az alacsony karbantartási igényt is ezen rendszer speciális előnyének tartja Petra Köllen, mivel gyakran fordul elő, hogy az elektromos árammal működő higiéniai zsilipek ideiglenesen leállnak. A tisztítómezők további előnyének tartja, hogy azok jól integrálódnak a napi folyamatokba.

„Nem kerülhetők ki a tisztítómezők, mégsem jelentenek plusz ráfordítást, vagy útvonalakat a személyzetnek és az áruforgalomnak.”
– Petra Köllen, főállatorvos, Rhein-Erft körzet

A mezők tisztítása is egyszerű. A reggelente elsőnek érkező dolgozók feltöltik a mezőket friss tisztítóoldattal. Este a legutóbb távozók engedik le a folyadékot és takarítják ki a tálcákat és a kefés rostélyokat.

Hetente egyszer tisztítják meg alaposan a mosó helyiségben a rostélyokat és a keféket. Ezeket a műveleteket a dolgozók egy egyszeri betanítás után problémamentesen el tudják végezni. A tisztítófolyadékot többé már nem a helyszínen kell bekeverni, mivel a szállító Witty cég már a használatra elkészített folyadékot szállítja.

Kisebb kihívást a rendszer installálása jelentett. A tálcákat nagyon pontosan kell a padozatba besüllyeszteni és a csatlakozásoknak is korrektnek kell lenniük, csak így tud a rendszer kifogástalanul működni. A termék gyártója, a HEUTE Maschinenfabrik megfelelő támogatást nyújtott ebben, kompetens cég, kellő tapasztalattal rendelkezik a tisztítórendszerről, szívesen ajánljuk másoknak is.

tiszta-catering-3
tiszta-catering-4
tiszta-catering-5
© NYÁRAI ÉS TÁRSA KFT. © 2020
nyári és társa

Kérdése van?




Ezúton hozzájárulok a kérelemben megadott adatok feldolgozásához. Az űrlap benyújtásával elfogadom az adatvédelmi irányelvet is, amelyet elolvastam.