Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 216

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/merakihu/profilgate.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 219
Ami nem jut be, az nem okoz fejtörést - Profilgate, megoldás a tisztaságra

ProfilGate®

Ami nem jut be, az nem okoz fejtörést

Ami nem jut be, az nem okoz fejtörést

| ProfilGate®

Üzemi környezetben a munkaterület tisztántartása magától értetődőnek tűnhet, valójában azonban nem is annyira egyszerű feladat. A szennyeződések igen sok probléma okozói lehetnek, amelyek végső soron a költségek növekedéséhez járulnak hozzá. Nézzük, miért lényeges az üzemek, csarnokok tisztántartása, és hogy lehet megelőzni a szennyeződéseket!

Miért baj, ha nincs akkora tisztaság?

A tisztaság a legtöbb munkahelyen alapvető elvárás. Ahol emberek és gépek folyamatosan mozognak, jönnek-mennek, ott igen is fontos és releváns kérdés a terület védelme a szennyeződésektől. Ha ez elmarad, akkor számos problémával szembesülhet a cég. Nézzük, melyek ezek!

Biztonsági aggályok

Az első és legfontosabb probléma, hogy a szennyeződések számos baleset okozói lehetnek. A padlón rengeteg kosz és nedvesség gyűlhet össze, sár rakódhat a felületekre, ezeken a foltokon a járművek és az emberek könnyedén megcsúszhatnak.

Ügyfélreklamációk

A nem megfelelő tisztaságú munkaterület olykor ügyfélpanaszokhoz vezethet, a szennyeződések ugyanis a termékekre rárakódhatnak, ami pedig akár azok értékcsökkenését is eredményezheti.

Magas költségek

Azoknak a cégeknek, akik nem ügyelnek a szennyeződések megelőzésére sokkal nagyobb takarítási költségekkel számolniuk. Célravezetőbb és költséghatékonyabb lehet tehát inkább a megelőzésre koncentrálni. Ha már spórolás, akkor fontos megjegyezni, hogy a különféle padlóbevonatok állaga is megóvható a szennyeződések ajtón kívül tartásával.

Büntetések

A fenti okokból kifolyólag ma már szigorú előírások vonatkoznak a munkaterületek tisztántartására és a különböző tisztasági előírásokat megkövetelő területek elválasztására. Amennyiben ezek betartása nem történik meg, egy esetleges ellenőrzés következtében akár komoly büntetésekre is lehet számítani.

A megelőzés a megoldás

A gyárak, üzemek tisztántartására számos megoldás létezik, ezek közül a legjobbak azok, amelyek már a bejáratnál segítenek megszabadulni a szennyeződésektől. Így a kosz be sem jut a területre, tehát az eltávolítására sem kell töméntelen mennyiségű pénzt és időt fordítani.

A ProfilGate® egy speciális megoldás a beltéren előforduló piszok megelőzésére. Ez valójában egy hatalmas lábtörlő, ami segít megtisztítani a különféle árumozgató eszközök, járművek kerekeit. A gumiköpenyek, kerekek és a görgők futófelületéről a folyamatosan mozgó kefék aktívan és hatékonyan távolítják el a koszt. A megszokottal ellentétben azonban nem gyűlik össze a lábtörlőn, hanem egy tálcába kerül, ahonnan egy porszívó segítségével könnyedén el lehet távolítani. A speciális felület teherbírása igen nagy, akár 40 tonna össztömegű járművel is át lehet hajtani rajta. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szennyeződés akár 80%-a is eltávolítható, amennyiben a kerekek legalább háromszor átfordulnak a felületen. 

Az üzemek, csarnokok tisztántartása egyszerűnek tűnik, de valójában nagy odafigyelést igényel, különösen annak tekintetében, hogy mennyi problémát okozhatnak. Sokkal egyszerűbb a szennyeződések bekerülését megelőzni, mint azok eltávolításáról gondoskodni. A ProfilGate® ebben nyújt hatékony segítséget a cégek számára.

© NYÁRAI ÉS TÁRSA KFT. © 2020
nyári és társa

Kérdése van?




Ezúton hozzájárulok a kérelemben megadott adatok feldolgozásához. Az űrlap benyújtásával elfogadom az adatvédelmi irányelvet is, amelyet elolvastam.