ProfilGate®

Élelmiszerbiztonság nélkül nincs húsfeldolgozás

Élelmiszerbiztonság nélkül nincs húsfeldolgozás

| ProfilGate®

Az élelmiszeripar magasabb higiéniai elvárásokat támaszt a gyártókkal szemben, mint a többi iparág. A készterméknek ugyanis nem csupán ehetőnek, élvezhetőnek kell lennie, de az előállítása során egy sor szigorú hazai és európai jogszabálynak is meg kell felelnie. Ezzel szembesült egyik ügyfelünk, az 1925 óta a húsfeldolgozásban tevékenykedő Wolf cégcsoport is, hiszen számukra a nagyszerű kivitelezés és a legkorszerűbb technológia alkalmazása mellett a kiváló termékminőség is fontos szerepet játszik a hosszú távú sikerük biztosításában.

A probléma 2016-ban a következőképp nézett ki: a Wolfnak a schmöllni telephelyen megoldást kellett találnia a füstőlőkocsik, a kézi emelőkocsik és az elektromos targonca kerekeinek tisztítására és fertőtlenítésére. Mi a ProfilGate ® aqua- t ajánlottuk, és ezt ők sem bánták meg. Ekkor a ProfilGate®aqua első generációja volt elérhető. 2017-ben a kümmersbrucki telephelyén folytattuk a munkát az akkori termékváltozatunkkal, 2018-ban pedig a jelenlegi verziót installáltuk a schwandorfi telephelyre.

Milyen kihívások vártak a Wolf cégre?

Egyszerű és funkcionális módszert kellett találniuk a már említett járművek kerekeinek tisztítására és sterilizálására, emellett figyelni akartak a tiszta és piszkos területek átmenetének tisztítására is. Természetesen rendkívüli fontossággal bírt a szennyeződés tiszta területekre történő terjedésének megakadályozása. A rendszernek megkerülhetetlennek kellett lennie, és elvárás volt, hogy könnyen integrálódjon a már meglévő folyamatokba és a helyiségkoncepciókba.

Mindhárom telephelyükre az aqua termékcsalád egy-egy elemét telepítettük.

Az elvárásoknak, az élelmiszerbiztonság mindegyik feltételének megfelelt az új tisztítórendszer. Ahogy Daniel Jakubowsky, a Wolf képzési központjának vezetője nyilatkozta: „A ProfilGate® aqua könnyű és egyszerű rendszer, amely mindazonáltal rendkívül meggyőző, ha valaki működés közben látja.”.

 

© NYÁRAI ÉS TÁRSA KFT. © 2020
nyári és társa

Kérdése van?




Ezúton hozzájárulok a kérelemben megadott adatok feldolgozásához. Az űrlap benyújtásával elfogadom az adatvédelmi irányelvet is, amelyet elolvastam.